Това коментира пред Нова телевизия пиар експертът Нидал Алгафари. Повод за

...
Това коментира пред Нова телевизия пиар експертът Нидал Алгафари. Повод за
Коментари Харесай

Анализатори: Радев иска да отиграе всяка топка. Дава мило и драго...

Това разяснява пред Нова телевизия пиар специалистът Нидал Алгафари.

 

Повод за коментара му е решението на президента да сезира Конституционния съд поради избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии. Радев се стопира на решението на Народното събрание, в което категорично се показва, че Десислава Атанасова и Борислав Белазелков се избират за период от 9 години, вместо за седем, макар тълкувателното решение на самия съд за това от кой момент стартират да текат мандатите на определени съдии със забавяне.

“Ако приказваме за това как  Атанасова и Белазелков бяха определени за конституционни съдии. Винаги при избора на всички конституционни съдии до момента е имало сходни неща, но  никой не е желал да подвига звук. Единствено при президента Росен Плевнелиев се получи напрежение. Очаквам и Румен Радев да направи нещо сходно. Той дава благо и драго да се опълчи на сглобката ”, акцентира Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 

 

“Радев би трябвало да е наясно, че Народно събрание е най-висшият орган и те по този начин са решили ”, добави Нидал Алгафари. 

 

Той изрази опасения, че може да се изиска импийчмънт на Радев и той да направи политически план.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР